Magic: the Gathering (kártya)

Magic: the Gathering

Ha szeretted volna kipróbálni a Magic: the Gathering játékot, most lehetőséged lesz rá!
A tábor ideje alatt, péntektől kezdve (amikor épp nem szerepjátékozok) bárkit megtanítok a “varázslóskártyázás” alapjaira, ha szeretné. Legfeljebb 13 embert tudok ellátni 40 lapos kezdőpaklival, aztán mehet a gyorstalpaló.
A játék nagyjából 60-70 perc alatt megtanulható egy átlagos ember számára. Az angol tudás előny, de nem feltétel. A lapokon lévő szabályok mindegyike angol nelvű de természetesen az alapvető szabályokat odaadom minden játékosnak egy papíroson magyarra lefordítva.

Ha a csapatnak igénye lesz rá, akkor akár egy kis házi versenyt is játszhatunk azokkal, akik úgy érzik összemérnék az erejüket a többiekkel. A verseny mindenféle nevezési díj nélküli lenne, viszont felajánlok egy kis jutalmat a bátor versengőknek. Természetesen én csak abban az esetben veszek részt, ha erre külön engedélyt kapok a társaságtól (elsősorban a verseny tisztaságára szeretnék figyelni, és segíteni a kérdéses szituációknál).

Amit a játékról tudni érdemes:

  • 1991-ban találta ki egy amerikai származású matematika doktorandusz Richard Garfield.
  • A játék egy bonyolult kő-papír-olló rendszeren alapul (minden lap ellen van valami ami leveszi a játékból). Bár elsőre bonyolultnak hat, mégis könnyedén megtanulhatók az alapok.
  • A játék szerencsére ma már rendelkezik online és offline számítógépes verzióval, így egyre több emberhez juthat el.
  • A játékban résztvevő játékosok úgynevezett “planeswalker”-eket (síkjárókat) személyesítenek meg, akik különböző lények, varázstárgyak és varázslatok segítségével próbálják legyőzni az ellenfeleiket.
  • A játékosoknak 20 életpontjuk és egy saját paklijuk van (amely föld kártyákat, szörnyeket, varázslatokat tartalmaz). Az a játékos, akinek először kerül 0 vagy az alá az életpontjainak a száma, vagy nem képes több lapot húzni a paklijából vesztett.

A Magic aranyszabályai

I. Ha egy kártya szövege ellentmond alapszabályoknak (és ez elég gyakran fog előfordulni), mindig a kártya szövege érvényesül.

II. Ha a lap egy lehetetlen végrehajtására szólít fel, hagyd figyelmen kívül.

III. Ha egyszerre van életben egy tiltó és egy megengedő hatás, mindig a tiltó hatás nyer.