Goblin Párbaj – 2019-es szabályok (frissítés várható!)

Idén is megrendezésre kerül új szabályrendszerrel, sok-sok díjjal és megváltható jutalommal főgoblinunk kedvenc játéka, a…

Grafika3

Parittya, büdös zokni, bálnabélbe burkolt csirkecsont-kard – egy zsúfolt goblintáborban ezek azok az eszközök, amelyek az előrejutáshoz használt párbajban segíthetnek aprótermetű hőseinknek. Idén a Mentálcsavar Tábor lakóit is hasonló megmérettetések várják, bár mi kihagynánk a fentebb felsorolt veszélyes fegyvereket és helyette játékos verseny elé állítunk benneteket.


A Goblin Párbaj egy egész táboron átívelő, minden táborlakó számára nyitott játéklehetőség. A részvétel lehetősége adott, de nem kötelező. A játék kezdetén kártyák kerülnek kiosztásra, melyek pontértékkel bírnak (alap esetben minden kártya egy pontot ér). A játékosok célja az, hogy minél több pontra tegyenek szert a játék végére.

A kártyák beválthatóak a játék közben (lásd árlista) vagy megtarthatóak a játék végéig. Érdemes lehet gyűjteni a kártyákat, a játék végén ugyanis azok nyernek díjakat, akik a legtöbb pontra tettek szert.

KÁRTYÁK (PONTOK) GYŰJTÉSÉNEK MÓDJA

1. Játék

Kártyákra tehetsz szert a legkülönbözőbb játékokon való sikeres szereplésért. Ennek két módja van:

– hivatalos versenyeink esetén a résztvevőket egy-egy kártyával, a díjazottakat (vagyis a legjobban teljesítő játékosok) extra kártyákkal jutalmazzuk.

– minden egyéb játékban lehetőségetek van egymással versenyre kelni egymás kártyáiért; a játék kezdetén feltehettek kártyákat a saját győzelmetekre. A játék végén az összes ilyen kártyát az veheti el, aki megnyerte a játékot.

2. Rejtély

Bizonyos kártyák hátulján rejtélyek részleteit találhatod meg. Amennyiben ezeket meg tudod oldani, a rejtélyhez tartozó pontmennyiséggel jutalmazunk meg. A rejtélyek megfejtéséhez szükség lehet arra, hogy az összes, egy rejtélyhez tartozó kártya tartalmával megismerkedj, így szükséges lehet a többi táborlakóval egyezkedned ezen kártyák megszerzésének vagy tartalmuk megismerésének érdekében.

A rejtély megfejtése esetén annyi pontot kapsz, amennyit az adott rejtély ér (lásd: rejtély-lista). Ugyan a megfejtéshez nem muszáj az összes rejtély lapot összegyűjtened, de ha ez mégis sikerül és ezeket a megfejtéssel együtt bemutatod, akkor a pontérték kétszeresét kapod.

3. Szolgálat

A szervezők és a tábori felügyelők adhatnak külön erre szánt kártyákat azoknak a táborlakóknak, akik segítenek a tábor rendjének fenntartásában, pakolásban, étkezések előkészítésében, a többiek irányításában.

4. Erény

A táborlakók és a szervezők egyaránt adhatnak erényes cselekedetekért kártyákat egymásnak. Amennyiben büszkeségre okot adó, önzetlen/bátor/a társak érdekeit szolgáló cselekedetet látsz, jutalmazd kártyákkal!

5. Kereskedés

A táborlakók kereskedhetnek is egymással; a kártyák bármilyen szolgáltatás ellenében elcserélhetőek, amennyiben mindkét fél beleegyezik ebbe. Kártyát kártyára is lehetséges cserélni, ez jó módja lehet a rejtélykártyák megszerzésének.

A rejtélylista hamarosan (legkésőbb a táborban) elérhető lesz, a trollszűrők beiktatása is hamarosan megtörténik (frissítés még tábor előtt).


Árlista

1 üveg ásványvíz – 20 kártya

1 szelet csoki – 30 kártya

1 doboz sör (csak nagykorúaknak!) – 40 kártya

1 zacskó chips – 40 kártya

1 doboz ízesített sör (csak nagykorúaknak!) – 50 kártya


Díjak

Fődíj: hamarosan!

további díjakat lásd a táborban!